Skip to main content

De Goden van de Olympus

Zomaar twee nieuwsberichten:

Nederland krijgt 600 miljoen Euro terug van de EU, aan teveel betaalde heffingen.

EN

Mevrouw Charlene de Carvalho-Heineken is een crimineel.

Zo op het eerste oog hebben die berichten niets met elkaar te maken. Het sleutelwoord is ‘belastingen’.

Ik vind dat onze ‘regeerparels’ slordig omgaan met onze Algemene Belangen.

De man van 600 miljoen was een Eurocommissaris die onterecht – bleek later – claimde dat er te lage invoerrechten waren afgedwongen. Het ging hier om zonnepanelen uit Taiwan en kleren uit China. In het tweede geval gaat het om bier. Mensen die sinds de craft beer-revolutie weten dat er lekkerder bier is, zullen hierover willen twisten.

Charlene is als enige erfgename van Alfred Henry Heineken goed voor 16 miljard Euro. Centjes die papa Freddy heeft verdiend met een knap uitgebouwd imperium. Met slimme marketing rondom een niet uitgesproken bijzonder product.

Nu gaan wij inzoomen op belastingen. Ik vond op Rijksoverheid.nl:                                                                                 ‘In Nederland betalen we allemaal belasting. Die is nodig voor gemeenschappelijke voorzieningen. Zoals scholen, snelwegen en natuur. Belastingen maken zorg, uitkeringen en wonen voor ons allemaal mogelijk. Dus ook voor jou.

Wanneer je naar je werk gaat, met de fiets, de auto of het OV, dan kan dit dankzij belastinggeld. We dragen allemaal bij aan wegen, stations en het spoor. En aan kanalen, bruggen en natuur. Zodat je in een groene en gezonde omgeving kan leven.

Wanneer het nodig is, kun je dankzij belastinggeld naar een ziekenhuis, waar je hulp krijgt van artsen en verpleegkundigen.

Iedereen in Nederland kan naar school. Ook jouw kinderen.
En om Nederland veilig te houden betalen we met elkaar voor brandweer en politie. We dragen bij aan het leger … en aan de publieke omroep.

Zo maken we dankzij belastinggeld voorzieningen mogelijk waar iedereen iets aan heeft.’

Wat blijkt nu? ‘Die mevrouw’ doet niet mee. Via allerlei geniepige constructies sluisde ze eerst zoveel mogelijk geld door naar belastingparadijs Jersey. Hierdoor liep de Nederlandse schatkist zo’n dertig miljoen Euro mis, per jaar. Nu hebben haar belastingadviseurs een truc gevonden waardoor ze helemaal geen dividendbelasting meer betaalt.

Bij mensen als Mrs. Heineken zit meer dan één steekje los. De Goden van de Olympus – met hun privé jets en tropische eilanden. Waar types als Jeffrey Epstein orgies met gedrogeerde minderjarige meisjes organiseren. Wat komt er komende jaren nog naar boven, uit de beerput van megalomane arrogantie?

‘Doet die Holleeder nog wat, tegenwoordig?’

 

 

Leave a Reply